SAVEZ SINDIKATA RADNIKA RUDNIKA FBiH

SRETAN DAN RUDARA!

 

            Sarajevo, 18. decembar 2020. godine

 

SRETAN DAN RUDARA!

 

            Drage kolege, časni komorati,

 

U ime Samostalnog sindikata radnika rudnika Federacije BiH i u svoje lično ime svim komoratima i zaposlenim u oblasti rudarstva u Federaciji BiH upućujem iskrene čestitke u povodu obilježavanja najznačajnijeg datuma u godini za sve rudare u našoj zemlji.

            Zajedno smo prešli težak put u borbi za ostvarivanje i očuvanje naših prava, a i dalje nam predstoji ništa manje lagana borba, jer su nasrtaji na radnička prava svakim danom sve veći. Zato vam danas poručujem da moramo biti spremni da svim raspoloživim sredstvima sindikalne borbe, očuvamo stečena prava radnika, zaštitimo i insistiramo na dosljednoj primjeni i poštivanju Kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslodavaca i radnika u oblasti rudarstva u FBiH, izborimo za poboljšanje uslova na radu, te sigurnu opremu za izvođenje rudarskih radova. Jer samo zajedno možemo obezbijediti da se radnička riječ jasno čuje i poštuje, da budemo uvaženi kao ravnopravni socijalni partneri, da ne dozvolimo da nas izrabljuju i koriste. Nadam se da će svi odgovorni prepoznati vašu važnost i osigurati vam najbolje moguće uslove za sigurnije i humanije uslove rada, kvalitetnu i sigurnu opremu i plate koje zaslužujete. Vaš posao, trud, rad, te odanost poslu kojeg obavljate zaslužuje duboko poštovanje i zalaganje svih za poboljšanje radno – pravnog i socijalno – ekonomskog statusa rudara u Federaciji BiH.

            Uz iskrene čestitke za vaš najveći dan, vjerujem da ćete ga obilježiti kako i dolikuje poslu kojim se bavite – dostajnstveno i ponosno, odajući počast kolegama koji su nažalost nastradali obavljajući časni posao. U želji da vas kroz vaš rad i život prati sreća, želim vam puno zdravlja i sreće uz tradicionalni rudarski pozdrav SRETNO!

 

S poštovanjem,

 

Samostalni sindikat radnika rudnika Federacije BiH

                                                                                                       Upravni odbor

                                                                                                         Predsjednik

                                                                                                         Sinan Husić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

KONTAKT

Obala Kulina Bana 1 (Dom sindikata)
71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Tel: +387 62 356 255

www.ssrrfbih.org

info@ssrrfbih.org
sinan.husic@ssrrfbih.org

logo_v1